Начин на приготвяне
В сух съд с незалепващо покритие препичаме за кратко овесените ядки. Оставяме да се поохладят.
В каната на блендер слагаме овесените ядки, кокоса и водата. Блендираме за около 30 секунди.
Добавят се фъстъченото масло, сусамовия тахан, какаото, канелата, петмез от рожков, ванилията. Пуснете блендера и оставете така до момента, в който се получи гладък крем.
Сипете здравословния шоколадов крем в стъклено съдче и декорирайте с годжи бери или натрошени ядки. Оставете в хладилник да се стегне.
Насладете се на уникален постен десерт с наситен шоколадов вкус и без грам захар!
Бележка: Ако вкъщи не разполагате с някоя от горепосочените съставки, смело импровизирайте според Вашия индивидуален вкус!
Постният домашен шоколадов крем без захар е страхотен.