Начин на приготвяне
Половината прясно мляко слагаме на котлона със захарта и маслото.
Другата половина мляко разбиваме с брашното и яйцата. Преди да заври млякото, изливаме на тънка струя яйчената смес при него, като бъркаме с бъркалка за яйца, за да не загори.
Варим крема на тих огън до сгъстяване.
Когато прецените, че е достатъчно гъсто, изключвате котлона и добавяте начупения на парченца шоколад. Бъркаме до стопяването му.
Така готовия шоколадов крем разпределяме в подходящи чаши и чакаме да се охлади.
После поръсваме обилно кокосови стърготини. Върху тях от спрея сметана. Украсяваме с парченца помело и стръкче ментичка.
Много свеж и вкусен десерт!
Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа