Начин на приготвяне
Почистете лопуша и го нарежете. Загрейте малко мазнина и го задушете, докато спихне. Оставете го да изстине и го разбъркайте с натрошеното сирене. По желание може да ззапържите няколко стръка зелен лук и чесън и тогава да добавите лопуша.
Вземайте по 2 кори за баница, намазвайте ги с масло и разпределяйте плънката с лопуш надлъж в единия край. Завивайте на руло и подреждайте рулата в подмазнена и голяма, правоъгълна тава.
Разбийте яйцата с киселото мляко, малко сода бикарбонат, а ако искате може да добавите и малко газирана вода.
Надупчете с вилица наредената баница, полейте с малко олио и отгоре и залейте с полива. Оставете така за 10-15 минути и я пъхнете да се изпече в умерено загряна фурна.