Маслени соленки с кашкавал, сирене и сусам

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126766437247
14/03/2019
"Такива ароматни соленки можем да хапваме до забрава - няма насита"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйце и белтъка от второто яйце (заделяме жълтъка за намазване). Прибавяме киселото мляко, което сме смесили с бакпулвер.

В леко затоплена вода разтваряме суха мая и захар. Разбъркваме и наливаме в купата при другите продукти. Ръсваме сол, разбъркваме, прибавяме зехтин (3 с.л.) и меко краве масло (1 с.л.).

Слагаме семена сусам, ситно настърган кашкавал и натрошено сирене.

Разбъркваме и прибавяме постепенно бяло брашно, докато замесим и получим гладко и нелепнещо тесто.

Оставяме тестото завито с кърпа или найлоново фолио за 30 минути. От тестото правим топчета, които подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре всяка соленка, намазваме с жълтък, разбит с малко зехтин, и поръсваме със сусам. Слагаме и малко парченце краве масло.

Печем соленките със сусам в нагрята на 170 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар