Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Маслени соленки с кашкавал, сирене и сусам

Маслени соленки с кашкавал, сирене и сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Маслени соленки с кашкавал, сирене и сусам12 / 12
14/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
14
"Такива ароматни соленки можем да хапваме до забрава - няма насита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л. меко
  • сусам - 1 с.л.
  • кашкавал - 5 с.л. настърган ситно
  • сирене - 3 с.л. ситно натрошено
  • брашно - 350 г приблизително
  • сусам
  • краве масло - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйце и белтъка от второто яйце (заделяме жълтъка за намазване). Прибавяме киселото мляко, което сме смесили с бакпулвер.

В леко затоплена вода разтваряме суха мая и захар. Разбъркваме и наливаме в купата при другите продукти. Ръсваме сол, разбъркваме, прибавяме зехтин (3 с.л.) и меко краве масло (1 с.л.).

Слагаме семена сусам, ситно настърган кашкавал и натрошено сирене.

Разбъркваме и прибавяме постепенно бяло брашно, докато замесим и получим гладко и нелепнещо тесто.

Оставяме тестото завито с кърпа или найлоново фолио за 30 минути. От тестото правим топчета, които подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина.

Отгоре всяка соленка, намазваме с жълтък, разбит с малко зехтин, и поръсваме със сусам. Слагаме и малко парченце краве масло.

Печем соленките със сусам в нагрята на 170 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: