Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Китайски кокосов крем

Китайски кокосов крем

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Китайски кокосов крем
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Само още една лъжичка, само още една лъжичка - докато не изядете целия Китайски кокосов крем"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 1 ч.ч. от 200 мл
  • захар - 100 г бяла или кафява
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1/2 бр., есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се кокосовото мляко и ванилията.

Сместа се прецежда и разпределя в огнеупорни купички. Може и във форма за кекс.

Купичките се поставят в по-голяма тава и се налива гореща вода до половината на формите.

Слага се в предварително загрята фурна на 150 градуса. Пече се 35 минути до златист цвят.

След това кокосовият крем се изважда от фурната и се охлажда.

По желание китайският кокосов крем се обръща в чиния и се украсява с нарязани плодове, поръсва се с пудра захар и се слагат листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: