Печени пилешки бутчета с лимонова марината

16/03/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
"Маринавате, печете и после ....после идвате да ни благодарите за вкусната рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 726
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 1.5 кг (горни)
  • туршия от лимони - 100 мл сок*
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и отцеждат от водата.

Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с лимоновия сок от туршия* (рецептата ТУК). Сол и други подправки не се добавят в сока от лимоновата туршия, защото в него има всичко и е много ароматен. Всяко пилешко бутче се инжектира равномерно със сока на 2 - 3 места.

Така обработените пилешки бутчета се прехвърлят в по-голям плик за печене.

Направо както са в плика, бутчетата се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат с олиото. Пликът се завързва и се прибира в хладилника за поне 1 час или направо за цялата нощ.

Преди да се сложи във фурната, пликът се отвързва и се слагат целите необелени скилидки чесън. След това се пристяга с връзката, прехвърля се в тавичка, надупчва се на 4-5 места в горната част, за да не се надува по време на печенето.

Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка за около 45-50 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар