Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се почистват, измиват и отцеждат от водата.
Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с лимоновия сок от туршия* (рецептата ТУК). Сол и други подправки не се добавят в сока от лимоновата туршия, защото в него има всичко и е много ароматен. Всяко пилешко бутче се инжектира равномерно със сока на 2 - 3 места.
Така обработените пилешки бутчета се прехвърлят в по-голям плик за печене.
Направо както са в плика, бутчетата се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат с олиото. Пликът се завързва и се прибира в хладилника за поне 1 час или направо за цялата нощ.
Преди да се сложи във фурната, пликът се отвързва и се слагат целите необелени скилидки чесън. След това се пристяга с връзката, прехвърля се в тавичка, надупчва се на 4-5 места в горната част, за да не се надува по време на печенето.
Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка за около 45-50 минути.
Печените пилешки бутчета с лимонова марината са много вкусни!