Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с лимонова марината

Печени пилешки бутчета с лимонова марината

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Печени пилешки бутчета с лимонова марината
Снимка: Зори
1 / 7
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Маринавате, печете и после ....после идвате да ни благодарите за вкусната рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1.5 кг (горни)
  • туршия от лимони - 100 мл сок*
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и отцеждат от водата.

Взема се спринцовка с дебела игла и се напълва с лимоновия сок от туршия* (рецептата ТУК). Сол и други подправки не се добавят в сока от лимоновата туршия, защото в него има всичко и е много ароматен. Всяко пилешко бутче се инжектира равномерно със сока на 2 - 3 места.

Така обработените пилешки бутчета се прехвърлят в по-голям плик за печене.

Направо както са в плика, бутчетата се поръсват с черен пипер, червен пипер, разбъркват се хубаво и накрая се поливат с олиото. Пликът се завързва и се прибира в хладилника за поне 1 час или направо за цялата нощ.

Преди да се сложи във фурната, пликът се отвързва и се слагат целите необелени скилидки чесън. След това се пристяга с връзката, прехвърля се в тавичка, надупчва се на 4-5 места в горната част, за да не се надува по време на печенето.

Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180-200 градуса на средна решетка за около 45-50 минути.

Печените пилешки бутчета с лимонова марината са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: