Начин на приготвяне
В купа смесете олиото, захарта, виното и настърганата на ситно портокалова кора, разбъркайте за кратко до еднородна смес.
Отделно смесете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте, добавете ги към течната смес и замесете меко тесто, ако е нужно, добавете малко брашно за доомесване.
От тестото късайте топчета колкото орех, направете ги на питка/[курабийка] и поставете плънката в средата, оформете отново на топчета.
Подредете топчетата в тава (аз ползвах тази от фурната), постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна и печете за около 30 минути до златист загар.
Горещите постни сладки оваляйте обилно в пудра захар, смесена с пакетче ванилия на прах.
Плънката на постни курабийки може да е от локум, конфитюр, тахан или шоколадов кувертюр.
Коментари