Начин на приготвяне
Измиваме ябълките и мандарините. Нарязваме ябълките на четири и ги почистваме от семките. Настъргваме ги от едрата страна на рендето. След като ги настържем, ги изстискваме с ръце, хубаво да отделим сока от тях.
Поставяме ги в дълбока купа. В купата настъргваме кората на 2-3 мандарини. Обелваме и нарязваме на ситно мандарините. Смесваме ябълките и мандарините. Разбъркваме ги.
Добавяме към вече обърканата смес от ябълки и мандарини захарта, орехите, канелата и ванилията. Добре разбъркваме всичко.
В тиган загряваме маслото и запържваме за около 5 - 7 минути сместа, като бъркаме постоянно.
Вземаме единият пакет кори, разгъваме го и разделяме на две равни части корите. С лъжица разбъркваме сместа.
Слагаме върху нарязаните кори по 1 супена лъжица от сместа. Навиваме по два листа на руло и нареждаме в предварително намазнена тава с олио.
Печем щрудела в предварително загрята фурна на 180°С до златисто.
Да Ви е сладко!
Коментари