Постно зеленчуково ризото на фурна

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор39917021842
17/03/2019
"Вкусно ризото, приготвено на фурна, за онези, които искат да готвят лесно и бързо"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • ориз - 0, 500 гр.
  • замразени зеленчуци микс(грах, морков, царевица, червена чушка) - 0, 300 гр.
  • кромид лук - 1бр. малка глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • печурки - 10 бр,
  • олио - 0, 100 мл.
  • универсална подправка(пикантина) - 1 суп. лъж.
  • сол - за доовкусяване
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза се запържва в тиган с незалепващо покритие с част от мазнината леко, колкото да се остъкли и се прехвърля в тава.

В тигана с другата част от мазнината(отделяме около 2 суп. лъж) запържваме накълцания кромид, гъбите и тиквичката нарязани на кубчета. Прибавяме и тях в тавата при ориза.

Замразените зеленчуци също се запържват леко с отделената мазнина, овкусяват се с пикантината, черният пипер и се добавят в тавата.

Наливаме 1, 5 л. гореща вода, доовкусяваме със сол и разбъркваме.

Завиваме тавата с алуминиево фолио и печем до готовност. Изваждаме от фурната и отстраняваме фолиото след 10 мин.

Като застине леко с вилица или бамбукова шпатула разрохкаме ориза за да не се слепва.

Постното ризото се сервира с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар