Начин на приготвяне
Нарежете зелето на дребно и го сложете в дълбок съд на огъня. Прибавете към него 2-3 с.л. олио и 100 мл. вода.
Задушавайте докато омекне, като периодично го разбърквате. Нарежете лука на дребно. В дълбок тиган загрейте 2-3 с.л. олио и запържете лука до златист цвят.
Измийте ориза, отцедете го от водата и го сложете при лука. Пържете го докато стане стъклен.
Прибавете чесъна нарязан на дребно, червения и черния пипер, чубрицата и дафиновите листчета.
Разбъркайте и добавете и зелето. Посолете на вкус и отново разбъркайте, след което прехвърлете цялото съдържание в тавичка.
Налейте 3 ч.ч. топла вода и сложете тавичката в загрята фурна на 200 градуса.
Гответе около 20 минути. Извадете тавичката и отгоре подредете нарязани на кръгчета домати, след което отново я върнете във фурната.
Гответе още около 20 минути до готовност. Извадете ориза на фурна и го поръсете с наситнен пресен магданоз.
Постното зеле с ориз на фурна е готово.
Коментари
Поздравления за чудесната рецепта и красивата визия на ястието!
Сърдечен поздрав :)
Заря