Домашна торта с орехи и глюкоза

18/03/2019
"Няма да намерите по-вкусни торти от домашните, защото те са приготвени с много любов"
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • белтъци - 10 бр.
  • глюкоза - 200 г на прах
  • царевично нишесте - 50 г
  • орехи - 400 г нарязани на едро
  • За крема
  • жълтъци - 10 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • глюкоза - 200 г на прах
  • ванилия - 2 прахчета
  • бял шоколад - 100 г
  • масло - 200 г меко
  • За украса
  • бял шоколад - 50 г
  • млечен шоколад - 50 г
  • орехи - 1 с.л. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг и добавяме глюкозата и нишестето. Разбиваме още малко и изсипваме орехите в сместа.

Разбъркваме с лъжица и от тази смес изпичаме 3 кръгли блата, като за печенето използваме хартия за печене, намазана с мазнина, а времето за печене на всеки блат е 25 минути на 170 градуса.

Оставяме блатовете за тортата напълно да се охладят.

За крема разбиваме жълтъците на пухкав крем, добавяме глюкозата и разбъркваме хубаво. Кипваме млякото на котлона, добавяме ванилията и разбитите жълтъци.

Бъркаме постоянно/на котлона/ до получаване на гъст крем. Оставяме го да се охлади малко и начупваме вътре белия шоколад и разбъркваме. След като кремът изстине напълно, добавяме мекото масло и разбиваме за няколко минути до пухкава текстура.

Поставяме един блат в тортена подложка и го намазваме с крем. Редуваме така и следващите два блата. Отгоре намазваме тортата с крем, поръсваме с орехи и настъргваме двата вида шоколад.

Прибираме ореховата торта за една нощ в хладилника да се стегне.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар