Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвич с хрупкав бекон и сос Ремулад

Сандвич с хрупкав бекон и сос Ремулад

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Сандвич с хрупкав бекон и сос Ремулад
Снимка: Храна за Душата
6 / 13с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Може да хапваме само този сандвич до края на живота ни и хич няма да ни омръзне - честна дума"

Необходими Продукти

  • пълнозърнести багети - 2 бр.
  • шунка - 100 г
  • бекон - 100 г
  • авокадо - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • За соса Ремулад
  • горчица - 1 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • майонеза - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • сос уорчестър - 3 - 4 капки
  • червен лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете багетите на две.

Подредете слайсовете бекон върху всяко хлебче и подредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Запечете ги във фурната на 200°C, докато беконът стане златист.

Заемете се с приготвянето на соса Ремулад. Накълцайте ситно червения лук и го поставете в купичка.

Нарежете ситно и киселите краставички и прибавете и тях. Добавете каперсите, майонезата и горчицата. Разбъркайте всичко добре. Подправете с няколко капки сос Уорчестър и разбъркайте отново.

Накълцайте ситно пресния магданоз и завършете соса с него. Разбъркайте финално и оставете настрана.

Разполовете плодовете авокадо и отстранете костилката. Обелете и нарежете на слайсове.

Извадете запечените багети с бекон от фурната и започнете да подреждате сандвичите.

Поставете парче шунка върху бекона, отгоре подредете парченца авокадо и добавете обилно от соса Ремулад.

Похлупете сандвича с бекон с втората половинка от хлебчето. Разрежете сандвичите и поднесете топли.

Сандвичът с хрупкав бекон и сос Ремулад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: