Бяла риба на фурна и сос Холандез

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
915
19/03/2019
"И сос ще се научите да правите, и вкусна бяла риба да приготвяте"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 613
  • Преглеждания за месеца411
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Овкусете филетата бяла риба със сол и черен пипер от двете страни. Разбийте яйце за панировка, а в два отделни съда сипете брашно и хлебни трохи.

Първо овалейте филетата в брашното, след което потопете в яйцето и накрая покрийте с трохи.

Подредете рибата в тавичка и полейте с тънка струя зехтин. По желание подправете с лют пипер и прехвърлете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Разполовете 300 г брюкселско зеле и го сложете да се вари в подсолена вода докато омекне.

За соса Холандез отделете жълтъците на яйцата и ги поставете в купа. Поставете съда на водна баня и започнете да бъркате енергично, докато жълтъците станат светли и започнат да се сгъстяват.

Започнете да добавяте поетапно маслото на малки порции без да спирате да бъркате.

Когато сосът добие гладка и хомогенна консистенция, свалете съда от водната баня. Добавете сока на половин лимон и сол на вкус и разбъркайте.

Прецедете брюкселското зеле от водата и го прехвърлете в загрят тиган на котлона. Добавете щедра бучка масло, подправете със сол и черен пипер и сотирайте за минута-две.

Извадете филетата бяла рибата от фурната. Подредете ги в чиния за сервиране, гарнирайте с масленото брюкселско зеле и залейте ястието с кадифения сос Холандез.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар