Начин на приготвяне
Сипете прясното мляко в съд на котлона и оставете на заври. Добавете захарта и оставете да се разтопи, като разбърквате.
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с няколко капки прясно мляко.
Добавете супена лъжица брашно и разбийте повторно. Сипете жълтъците в топлото мляко на тънка струйка и бъркайте енергично, докато яйченият крем започне да се сгъстява.
Свалете от котлона, добавете маслото на кубчета и ваниловата есенция. Разбъркайте, за да се разтопи маслото, и пресипете яйчения крем в плосък съд.
Покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, и оставете да се охлади за кратко.
През това време добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с помощта на миксер.
В отделен съд сипете сиренето маскарпоне и добавете 3-4 с.л. захар. Разбийте леко сиренето със захарта и настържете кора от половин лайм.
Добавете разбитите белтъци на части към сиренето, като обърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността им. След това добавете и яйчено-масления крем и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Започнете да подреждате тортата като първо поставите ред от бисквитите на дъното на тавичката. Покрийте плътно с пласт крема и отново подредете бисквити. Редувайте до изчерпване на продуктите. Завършете бисквитената торта с пласт крем и поръсете с прясно настъргана кора от лайм.
Приберете бисквитената торта с крем Маскарпоне и лайм в хладилник за поне няколко часа преди сервиране.
Коментари