Салата с печено пиле, авокадо и царевица

20/03/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър350111
"Салата за приятели - вкусна, свежа и толкова апетитна"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 073
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Почистете пилешите гърди от ципите и нарежете на филенца. Овкусете със сол и черен пипер, а за повече пикантност добавете и щипка люто чили.

Загрейте парченце масло и 1-2 с.л. зехтин в тиган на котлона и изпържете пилешките филета от двете страни до златисто.

През това време пригответе дресинга за салатата, като смесите горчицата, зехтина и сока от един лимон. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Извадете готовите филета в чиния.

Накъсайте зелената салата в дълбока купа. Нарежете чери доматите на четвъртинки и добавете в салатата. Разполове червения лук и нарежете на тънки полумесеци. Добавете лука в салатата.

Отстранете костилките на плодовете авокадо, обелете кората и нарежете на парченца. Добавете сладката царевица Оберон.

Нарежете пилешкото филе на слайсове и подредете върху салатата. Залейте с горчичения дресинг и сервирайте салатата с пиле, авокадо и царевица.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар