Салата с печено пиле, авокадо и царевица

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
20/03/2019
"Салата за приятели - вкусна, свежа и толкова апетитна"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 159
  • Преглеждания за месеца375
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешите гърди от ципите и нарежете на филенца. Овкусете със сол и черен пипер, а за повече пикантност добавете и щипка люто чили.

Загрейте парченце масло и 1-2 с.л. зехтин в тиган на котлона и изпържете пилешките филета от двете страни до златисто.

През това време пригответе дресинга за салатата, като смесите горчицата, зехтина и сока от един лимон. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Извадете готовите филета в чиния.

Накъсайте зелената салата в дълбока купа. Нарежете чери доматите на четвъртинки и добавете в салатата. Разполове червения лук и нарежете на тънки полумесеци. Добавете лука в салатата.

Отстранете костилките на плодовете авокадо, обелете кората и нарежете на парченца. Добавете сладката царевица.

Нарежете пилешкото филе на слайсове и подредете върху салатата. Залейте с горчичения дресинг и сервирайте салатата с пиле, авокадо и царевица.

Това ястие върви с

Шардоне

Комбиниране с храна:
Виното е подходящо за вегетарианска храна, пикантна кухня, ястия с богат, гъст сос, паста, пица, риба, барбекю с риба, пилешко и по-леки червени меса; фазан, заек, свинско и твърди сирена.
Сервира се охладено.
Разфасовки: 250 мл/ 375 мл/ 750 мл/ 3 л

Цвят: жълтозелен и светъл янтърен блясък
Аромат: богат, с екзотични плодови нюанси – маракуя, мирабела, круша, мед и прясно масло
Вкус: хармоничен, с дължина и пълнота, деликатен бариков почерк и плодов финал с дълготраен спомен

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар