Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Сладки охлюви с ядки и извара

Сладки охлюви с ядки и извара

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладки охлюви с ядки и извара
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Може да са охлювчета, но свършват за минути - опитайте и ще се уверите сами"

Необходими Продукти

  • маргарин - 200 г /с масло/
  • брашно - 2 ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • извара - 150 г кашкавалена
  • канела - 1 ч.л
  • орехи - ½ ч.ч., лешници
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното. Смесваме брашното с бакпулвера. В купа разбиваме с миксер яйцето и захарта много добре. Добавяме маргарина /с масло/, канелата, киселото мляко и солта и отново разбиваме. След това слагаме изварата вътре и разбъркваме с шпатула.

На части слагаме брашното и объркваме, доколкото можем, с шпатулката.

После замесваме тесто с ръце. Получава се меко и лепнещо. Оформяме го на топка. Оставяме тестото в хладилника, покрито с фолио, на хладно за 1 час да стегне.

Разделяме тестото на две по малки топки. Набрашняваме си плота и разточваме едната топка на правоъгълник с точилка. Режем през средата, така че да се получат две дълги и тесни части.

Смиламе ядките с машинка. Отгоре поръсваме с ядки и навиваме на руло. Така процедираме и с другите 3 рула. Прибираме ги в хладилника за кратко.

Загряваме фурната на 170 градуса. Вадим рулата и ги режим на шайби. Редим ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене и печем във фурната до готовност.

Вадим охлювчетата и оставяме да изстинат. Хапваме с кафе или сок.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: