Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното. Смесваме брашното с бакпулвера. В купа разбиваме с миксер яйцето и захарта много добре. Добавяме маргарина /с масло/, канелата, киселото мляко и солта и отново разбиваме. След това слагаме изварата вътре и разбъркваме с шпатула.
На части слагаме брашното и объркваме, доколкото можем, с шпатулката.
После замесваме тесто с ръце. Получава се меко и лепнещо. Оформяме го на топка. Оставяме тестото в хладилника, покрито с фолио, на хладно за 1 час да стегне.
Разделяме тестото на две по малки топки. Набрашняваме си плота и разточваме едната топка на правоъгълник с точилка. Режем през средата, така че да се получат две дълги и тесни части.
Смиламе ядките с машинка. Отгоре поръсваме с ядки и навиваме на руло. Така процедираме и с другите 3 рула. Прибираме ги в хладилника за кратко.
Загряваме фурната на 170 градуса. Вадим рулата и ги режим на шайби. Редим ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене и печем във фурната до готовност.
Вадим охлювчетата и оставяме да изстинат. Хапваме с кафе или сок.
Да ви е сладко!