Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Запечени пържоли с бешамелов сос

Запечени пържоли с бешамелов сос

Запечени пържоли с бешамелов сос
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Когато мечтите на лакомниците се сбъдват, те изглеждат точно като тези Запечени пържоли с бешамелов сос"

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • универсална подправка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 70 г
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • див лук - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на пържоли и го овкусете със сол, черен пипер и универсална подправка.

Наредете свинските пържоли в тава за печене, поръсете с олиото и соевия сос.

Запечете във фурна за около 20 минути, след което ги полейте с виното и допечете до златист загар.

Препечете брашното в сух тиган. Добавете маслото при непрекъснато бъркане, след което налейте прясното мляко и бъркайте с бъркалка до сгъстяването на соса и получаването на гладка консистенция. Гответе на тих огън.

Поднесете пържолите полети с Бешамелов сос.

Поръсете със ситно нарязан див лук.

Запечените пържоли с бешамелов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: