Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Пролетна супа със сьомга и анасон

Пролетна супа със сьомга и анасон

Пролетна супа със сьомга и анасон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средно големи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • ориз - 1 шепа
  • масло - 1 с.л.
  • За овкусяване
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1. с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • анасон - 2 капки етерично масло от анасон
  • лимони - 50 мл сок от лимон
  • сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука на едро ренде. Обелете морковите и картофите и ги настържете на много тънки ленти. Измийте ориза.

В тенджера разтопете маслото и задушете лука, картофите и морковите. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете ориза, вряла вода и оставете да къкри до полу-готовност. Прибавете парчетата сьомга, нарязани на дребно и доварете докато съставките се сварят.

В отделен съд разбъркайте етеричното масло от анасон в зехтина, добавете сока от лимон и горчицата. Смесете съставките добре. Овкусете супата с готовата смес или сервирайте в отделна сосиера.

Украсете всяка купа със супа с лъжица сметана или изцедено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: