Начин на приготвяне
Смелете канелата със карамфила, пипера и кардамона. Не трябва да са на прах, а просто натрошени.
Сложете ги в чайник или касерола заедно със сухите листа черен чай, нарязания или настърган джинджифил, захарта и звездовидния анасон. Залейте с млякото и водата и варете 10-12 минути на умерен огън.
Прецедете и сервирайте веднага масала чая.
Съвет: Чаят с мляко е силно тонизиращ, ободряващ и събуждащ сетивата. Не препоръчвам да се пие на гладно заради черния чай, който е доста силен. В краен случай може да го замените със зелен чай на листа.
Количеството на захарта е 20 г по рецепта за идеален баланс (почти не се усеща, сигурно това е и идеята, но аз слагам поне 30 г). Може да се замени с мед, който да се добави впоследствие, но той променя вкуса и няма да е автентичният масала чай.
Оригиналната рецепта е с черен пипер, но аз реших да експериментирам с розов.
По желание може да се добави щипка индийско орехче.
Индийският масала чай е страхотен афродизиак, премахва всички признаци на умора и изтощение, възвръща жизнените сили и възбужда сетивата. Препоръчвам!