Унгарско печено

Вери
Вери
Новак
15/04/2013
"Ако и вие обичате сочното печено месце, дайте по един лайк за това унгарско печено, защото си го заслужава "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 553
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се начуква с дървено чукче, посолява се със сол и черен пипер и се набожда с парченца шунка и парченца кисела краставичка, а тук-там и със скилидка чесън.

Месото се връзва и се препържва в горещо масло. Към препърженото масло се слагат ситно нарязаният лук, 1 дафинов лист, черен пипер и 2-3 зърна бахар. Долива се малко вода и се слага в предварително загрята фурна да се пече.

Когато месото омекне се изважда да изстине, а сосът се прецежда през сито и се слагат няколко лъжици кисело мляко и парче краве масло.

Месото се нарязва на филии, нарежда се в чиния, залива се в соса и се сервира с пюре от картофи или пържени картофи.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар