Чийзкейк с яйца и шоколад

ЖулиетаЖулиетаНовак3712
20/03/2019
"Единственият начин да изядете само едно парче от този чийзкейк с яйца и шоколад е, ако въобще не го режете"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 670
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бисквити - 350 г за чийзкейк
  • прясно мляко - 100 мл
  • течна сметана - 300 мл
  • крема сирене - 250 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • черен шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г + още черен и бял за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите и към тях прибавяме прясното мляко. В тавичка с падащо дъно слагаме бисквитите и притискаме и изравняваме добре.

Оставяме в хладилник да се охладят, докато си направим крема.

В дълбока купа разбиваме течната сметана и към нея добавяме крема сиренето, захарта и яйцата.

Разбиваме отново всичко много добре и прибавяме към сместа шоколада - белия и черния, който е предварително настърган и разбъркваме добре.

Готовата смес изсипваме във формата и оставяме чийзкейка да се охлади за 4-6 часа.

Колкото по-дълго се охлажда, толкова по-добре. Готовия чийзкейк украсяваме с настърган шоколад - бял и кафяв, може и по ваш избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар