gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Глазури»Шоколадова глазура

Шоколадова глазура

Шоколадова глазура1 / 5
20/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
"И ако ще правите торта с шоколадова глазура, първо вижте как се прави най-хубавата шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 100 мл
  • шоколад - 130 г
  • краве масло - 20 г
  • вода - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в касерола. Включете котлона и изчакайте да заври.

Махнете и добавете кравето масло на кубчета. Разбъркайте и сложете шоколада, който предварително сте начупили. Разбъркайте с дървена лъжица до пълното му усвояване.

Правете всичко бързо, докато сместа е топла и успеете да разтопите шоколада напълно.

След като всичко е разтопено, добавете водата. Тайната е, че шоколадовата глазура остава гладък след нанасяне върху торти, кексове, пасти и т.н.

Оставете шоколадова глазура леко да се охлади и вашата глазура е готова за ползване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: