Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Разтопете маслото и добавете към яйцата. Добавете заквасената сметана и разбийте всичко. След това добавете брашното и бакпулвера и разбийте. Добавете какаото и млякото и разбийте.
Нарежете шоколада на по-малки парчета или използвайте шоколадови пръчици. Добавете шоколада към сместа. Намажете формата за печене и изсипете сместа за шоколадовия сладкиш.
Печете на 180 градуса за 30 минути. Когато домашният сладкиш е изпечен, сложете сладкарската сметана в тиган да се загрее на котлона и добавете шоколада, разбъркайте и залейте сладкиша.
Шоколадовия сладкиш с шоколадова глазура поднесете със следобедното кафе.