Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Орехов сладкиш с шоколадова глазура

Орехов сладкиш с шоколадова глазура

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Орехов сладкиш с шоколадова глазура
Снимка: Дони Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Орехов сладкиш с шоколадова глазура - или десерта, с който ще съгрешим днес."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 или 500 г)
  • захар - 1 кофичка (същата от киселото мляко - 400 или 500 г)
  • смлени орехи - 1/2 кофичка от кисело мляко
  • брашно - 1 кофичка от кисело мляко
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • какао - 4 с.л.
  • есенция - портокал
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехов сладкиш с шоколадова глазура за един по-сладък и хубав ден.

В подходяща купа се разбъркват киселото мляко и набухвателите, след като се активират се добавят захарта, олиото, брашното заедно с какаото и есенцията.

Последно се добавят смлените орехи, разбърква се добре сместа и се сипва в тавичка с диаметър 22 см (по възможност с незалепващо покритие), която предварително е намазнена и поръсена с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или на 170 градуса без вентилатор, около 50 минути, до суха клечка.

За глазурата: Шоколадът и прясно мляко се загряват в микровълновата, до получаване на еднородна смес. С така полученият шоколадов ганаш се залива ореховият сладкиш.

По желание се декорира с ядки, аз използвах шам фъстък.

Бележка: Това е сладкиш без яйца и количеството на захарта е точно такова. Пропорциите са точни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: