gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Глазури»Шоколадова глазура за торти и сладкиши

Шоколадова глазура за торти и сладкиши

Шоколадова глазура за торти и сладкиши1 / 5
20/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"И ако ще правите торта с шоколадова глазура, първо вижте как се прави най-хубавата шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 100 мл
  • шоколад - 130 г
  • краве масло - 20 г
  • вода - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сметаната в касерола. Включете котлона и изчакайте да заври.

Махнете и добавете кравето масло на кубчета. Разбъркайте и сложете шоколада, който предварително сте начупили. Разбъркайте с дървена лъжица до пълното му усвояване.

Правете всичко бързо, докато сместа е топла и успеете да разтопите шоколада напълно.

След като всичко е разтопено, добавете водата. Тайната е, че шоколадовата глазура остава гладък след нанасяне върху торти, кексове, пасти и т.н.

Оставете шоколадова глазура леко да се охлади и вашата глазура е готова за ползване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: