Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Чудна бурания от кисело зеле, ориз и гъби

Чудна бурания от кисело зеле, ориз и гъби

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Чудна бурания от кисело зеле, ориз и гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 4 ч.ч. бяло
  • кисело зеле - 1 ч.ч., червено
  • кафяв ориз - 1 ч.ч., сварен
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 10 бр., средни
  • праз - 3 стръка, средна дебелина
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л., равна
  • зелев сок - 1 к.ч.
  • растителна мазнина - 5 с.л.
  • халапеньо - 3 с.л. туршия, за порция
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • рогата мерудия - 2 стръка, изсушена (сминдух)
  • лют червен пипер - за поръсване
  • пълнозърнести брускети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В нагорещена растителна мазнина сотираме нарязаните на шайби праз лук и моркови.

Посоляваме ги и след като омекнат, прибавяме червения пипер, резените гъби и киселото зеле.

Различните цветове в ястието внасят настроение и радват всички сетива.

Добавяме зелевия сок и малко вода. Овкусяваме с черен пипер, бахар и стръкче мерудия.

Поставяме капака и оставяме ястието да къкри на слаб котлон.

Накиснатия ориз сваряваме във вода в съотношение 1:2, като го подправяме със сол и черен пипер.

След като зелето омекне, прибавяме към него овкусения ориз и ако е необходимо, прибавяме още малко гореща вода.

Сервираме постната зелева бурания топла, като я гарнираме с лъжица туршия от халаненьо и част от пикантната ѝ марината.

Поръсваме буранията с лют пипер. Комбинираме ястието с препечени пълнозърнасти брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: