Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бурания с кисело зеле и пилешко месо

Бурания с кисело зеле и пилешко месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Бурания с кисело зеле и пилешко месо
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ако все още не сте опитали бурания с кисело зеле и пилешко, поправете грешката най-скоро"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • лук - 1 глава кромид
  • пиле - 1 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • чубрица - щедра щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • зехтин - 100 мл
  • зелева чорба - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праз лука и кромида на ситно.

В тенджера налейте 100 мл зехтин и пуснете нарязания лук.

Запържете за кратко, след което добавете по-месестите части от пилето и продължете да пържите за още няколко минути.

Поръсете с червения пипер, щипка черен пипер и щипка чубрица.

Добавете нарязаното кисело зеле, излейте зелевата чорба.

Ако е много кисела, налейте чашка вода.

Захлупете съда и гответе буранията около 25 мин, след което прибавете ориза и довършете готвенето на пилето с кисело зеле до готовност на продуктите.

Много вкусно ястие е тази бурания с кисело зеле и пилешко месо!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: