Начин на приготвяне
Нарежете пресния лук и магданоза на ситно.
Отцедете хубаво боба. Намачкайте го с преса за картофи приблизително на пюре.
Прибавете нарязаните лук и магданоз, както и подправките. Хубаво разбъркайте до еднородна смес. Прибавете за сгъстяване галетата. Омесете хубаво и приберете сместа в хладилника за около час да се охлади.
При готовност извадете и оформете зеленчукови кюфтета. Оваляйте ги в брашно и изтупайте излишното. Постелете хартия за печене в тава и подредете бобените кюфтета.
Поръсете ги с олио и запечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин, след това внимателно с шпатула, за да не се разпаднат, ги обърнете и печете още около 10 мин. Извадете и охладете.
Направете разядката, като в блендер смелите орехите с чесъна. Добавете зехтина и галетата. Отново блендирайте. Добавете вода до желаната гъстота на дипа.
Овкусете със сол на вкус.
Сервирайте бобените кюфтета със соса.
Бобените кюфтенца с чеснова разядка са много вкусни!