Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Бобени кюфтенца с чеснова разядка

Бобени кюфтенца с чеснова разядка

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бобени кюфтенца с чеснова разядка
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Специално за онези, които си мислят, че вкусни кюфтенца не могат да се направят без кайма - могат и още как - опитайте тези"

Необходими Продукти

  • боб - 600 г ( 1 консерва бял боб и 1 консерва червен отцедени)
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • брашно - за овалване
  • олио - за поръсване
  • сол
  • за соса
  • орехи - 1/2 ч.ч
  • зехтин - 100 мл
  • галета - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • вода
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пресния лук и магданоза на ситно.

Отцедете хубаво боба. Намачкайте го с преса за картофи приблизително на пюре.

Прибавете нарязаните лук и магданоз, както и подправките. Хубаво разбъркайте до еднородна смес. Прибавете за сгъстяване галетата. Омесете хубаво и приберете сместа в хладилника за около час да се охлади.

При готовност извадете и оформете зеленчукови кюфтета. Оваляйте ги в брашно и изтупайте излишното. Постелете хартия за печене в тава и подредете бобените кюфтета.

Поръсете ги с олио и запечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин, след това внимателно с шпатула, за да не се разпаднат, ги обърнете и печете още около 10 мин. Извадете и охладете.

Направете разядката, като в блендер смелите орехите с чесъна. Добавете зехтина и галетата. Отново блендирайте. Добавете вода до желаната гъстота на дипа.

Овкусете със сол на вкус.

Сервирайте бобените кюфтета със соса.

Бобените кюфтенца с чеснова разядка са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: