Торта Дани

RennieRennie
Новак
715
Торта Дани
Снимка: Rennie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
36 мин.
Общо
81 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 200мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 6 с.л.
  • За крема
  • маскрапоне - 500 г
  • сметана - около 150 мл /33%/
  • пудра захар - 4 - 5 с.л.
  • ягоди - за украса, или боровинки, шоколад, Орео бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е със вместимост 200 мл.

Най-напред разбивате яйцата със захарта и ванилията, след което по малко добавете олиото до пълното усвояване, а после млякото. Най-накрая идва брашното с бакпулвера. Разбъркайте хубаво и добавете какаото.

Разделете сместа на 3 равни части и всеки блат за торта се пече 12-13 мин на 180-200°C.

Кремът е маскрапоне (500 г), сметана (около 150 мл - 33%) + 4-5 с.л. пудра захар.

Слепете блатовете с крема Маскарпоне.

Украсата е пожелание : Ягоди, боровинки, шоколад , Орео бисквити

Сърцето и лентичката с шоколад около тортата:

Шоколадът се разтопява на водна баня. Напълнете найлонова кесия с разтопения шоколад и на върха срежете малка дупка, за да излиза шоколадът на тънка ивица. Оформете върху хартия за печене, леко да се втвърди шоколадът, и после около тортата се прилепва.

Оставя се в хладилника и с хартията и след 1-2 ч. се сваля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: