Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с гъби и кашкавал

Фокача с гъби и кашкавал

emil kolevemil kolev
Новак
1112
Фокача с гъби и кашкавал1 / 2
22/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"На мястото на традиционните погачи и пити вече има все повече фокачи, като тази с гъби и кашкавал, защото са вкусни и много лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр. на жълтъци и белтъци
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 300 г
  • сол - 1.5 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - щипка лют
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • За пълнежа
  • яйца - 1 броя
  • кашкавал - 100 гр.
  • лук - 2 глави кромид
  • гъби - 300 гр.
  • артишок - 1 - 2 глава
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - млян на вкус
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете артишока, като започнете поетапно от долните листа и отрежете стеблото. Отстранете вътрешната мъхеста част и за да не потъмнее, съхранявайте парчетата почистен артишок в купа с лимонов сок. Нарежете го дребно.

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук, нарязаните гъби, артишока и задушете до омекване им. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер.

Отделно разбийте жълтъците на яйцата с киселото мляко, солта, захарта и лютия червен пипер. Прибавете брашното с бакпулвера добре объркайте. След това внимателно разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Половината от тестото разпределете на дъното в намаслена форма. Отгоре разпределете настъргания кашкавал и зеленчуковата смес, след което разпределете останалото тесто.

Сложете фокачата с гъби и кашкавал да се изпече в загряна на 200 градуса фурна за 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: