Салата с печени червени чушки и нахут

ЖулиетаЖулиетаНовак3512
23/03/2019
"Такава салата не се гледа, тя се яде, с апетит, защото е много вкусна и свежа"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 588
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • нахут - 400 г
  • чушки - 5 - 6 бр. печени червени
  • зелен лук - връзка пресен
  • За дресинга
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
  • сол - на вкус
  • оцет - на вкус или сок от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме нахута и го поставяме в купа.

След това готовите печени червени чушки почистваме от семките и обелваме. Оставяме да се отцедят от водата, след като са се отцедили ги нарязваме на парчета и прибавяме към нахута.

Нарязваме и зеления лук на ситно и него пребавяме към салатата.

Приготвяме дресинга, като в купичка слагаме оцета, солта и олиото или зехтина, разбъркваме много добре и изсипваме дресинга върху салатата, разбъркваме добре.

Сервираме с парченца пресен лук по желание.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар