Баница с дупка

24/03/2019
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак86481561
"Край на скучните баници, представяме ви модерна баница с дупка и уникална плънка, която ще ви плени"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката:

Нарежете праза, посолете го и го запържете в зехтин докато не намали обема си и не се изпари водата от него. Оставете го настрани да изстине напълно.

В купа изсипете захвасената сметана заедно със содата и яйцата и разбъркайте добре. Добавете сиренето и изстиналия вече праз лук и смесете всичко много добре.

Сглобяване:

Намажете формата с разтопеното масло и поръсете със сусаменото семе, така че да залепне по стените.

Сложете 6-7 кори така че да "облепите" всички стени на формичката тройно и така че да излизат достатъчно отвън, за да може да захлупите плънката след това. Намазвайте всяка кора с масло и си оставете мъничко за края.

Разпределете плънката и я покрийте със свободните краища на корите, а отгоре намажете с останалото масло.

Печете в предварително загрята на 180°С фурна около 45 минути, или докато баницата придобие златен загар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар