Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата, захарта и разтопеното краве масло. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и какаото.
Бъркаме с шпатула. Изсипваме в тава (кръгла форма) и печем на 170 градуса за 40 минути.
С лъжица издълбаваме изстиналия блат, но не до дъно. Отстрани оставяме към 2 см. Изрезките ги запазваме.
Сиропираме блата със сироп от 1 ч.ч. вода, 1 с.л. захар и 1 с.л. мед.
Обелваме бананите, разрязваме ги на половина и ги поръсваме с лимонов сок. Подреждаме ги върху блата.
Отгоре намазваме с крем от Маскарпоне, сладкарска сметана, кондензирано мляко и настърган черен шоколад.
Изрезките ги надробяваме и ги поставяме върху крема. Прибираме тортата Дупка на къртицата в хладилника за 5-6 часа.
Къртицата отгоре върху шоколадовата торта е от фондан, а около нея са поръсени шам фъстък и филирани бадеми.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа