Торта Дупка на къртицата

Торта Дупка на къртицата
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Креативна идея за вкусна торта за всеки повод - изненадайте близките си с нея"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • краве масло - 100 г разтопено
  • брашно - 100 г пресято
  • бакпулвер - 4 г
  • какао - 20 г
  • за сиропиране
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • банани - 3 бр.
  • лимонов сок
  • за крема
  • маскарпоне - 200 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • черен шоколад - 50 г настърган
  • за поръсване
  • шам фъстък
  • бадеми - филирани
  • фондан - къртица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата, захарта и разтопеното краве масло. Добавяме пресятото брашно, бакпулвера и какаото.

Бъркаме с шпатула. Изсипваме в тава (кръгла форма) и печем на 170 градуса за 40 минути.

С лъжица издълбаваме изстиналия блат, но не до дъно. Отстрани оставяме към 2 см. Изрезките ги запазваме.

Сиропираме блата със сироп от 1 ч.ч. вода, 1 с.л. захар и 1 с.л. мед.

Обелваме бананите, разрязваме ги на половина и ги поръсваме с лимонов сок. Подреждаме ги върху блата.

Отгоре намазваме с крем от Маскарпоне, сладкарска сметана, кондензирано мляко и настърган черен шоколад.

Изрезките ги надробяваме и ги поставяме върху крема. Прибираме тортата Дупка на къртицата в хладилника за 5-6 часа.

Къртицата отгоре върху шоколадовата торта е от фондан, а около нея са поръсени шам фъстък и филирани бадеми.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: