Начин на приготвяне
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на парченца и ги поставете в дълбок съд на умерен огън.
Добавете кафявата захар. Налейте ябълковия сок. Подправете с канела и кардамон.
Изстискайте сока на половин лимон и гответе ябълките, докато омекнат и течността се редуцира до гъст карамелен сос.
Добавете прясно настъргана кора от лимон. Разбъркайте и прехвърлете карамелизираните ябълки в тавичка за печене.
В блендер пригответе сместа за хрупкавата коричка, като смесите брашното и овесените ядки. Добавете маслото и блендирайте, докато получите маслени трохи.
Разпределете трохите върху ябълките в тавичката и изпечете десерта на 180 градуса за 20 минути.
Сервирайте крамбъла топъл, а по желание гарнирайте със сирене маскарпоне, сметана или ванилов сладолед.
Ябълковият крамбъл с кардамон е готов.