Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Сиренява супа»Кремсупа с три вида сирена

Кремсупа с три вида сирена

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Кремсупа с три вида сирена
Снимка: Храна за Душата
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кадифена текстура и вкус, който никога няма да забравите - гарантираме го"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • чедър - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • ементал - 100 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • лук - 1 глава
  • люто чили - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в съд на котлона и пуснете вътре цяла главата лук. Добавете щипка сол и оставете лука да поври за кратко.

Настържете трита вида сирена на ренде. Извадете главата лук от съда и добавете сирената в лучения бульон.

Бъркайте, докато сирената се разтопят и сместа стане гъста и хомогенна.

Намалете котлона, добавете парче масло и оставете супата да покъкри на умерен огън за още няколко минути.

След това добавете сметаната и свалете съда от котлона.

Овкусете супата със сирене със сол и черен пипер.

Сервирайте кремсупата в купичка и поръсете с люспи лют пипер.

Кремсупата с три вида сирена е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: