Сегедински гулаш със зеле (Szegedin Goulash) в мултикукър

25/03/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914076
Приготвяне30 мин.
Готвене85 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бекон - 200 г суров, за готвене
  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. голям
  • пипер - 2 с.л. пушен, червен
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
  • дафинов лист - 1 листо
  • кисело зеле - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 100 мл .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука, чушката и чесъна на дребно. Нарежете бекона на кубчета, свинското месо на малки хапки, а киселото зеле - на тънки лентички. Обелете домата и го нарежете на кубчета.

Загрейте олиото в мултикукъра на програма FRY за 25 мин. Запържете бекона за около 3-4 мин. Добавете нарязаните лук, чушка и чесън. Разбъркайте хубаво и пържете около 5 мин.

Добавете свинското месо, разбъркайте и пържете около 10 мин. Разбърквайте периодично и гответе, докато месото промени цвета си.

Добавете червения пипер, черния пипер, кима и солта. Разбъркайте и гответе още около 5 мин. Накрая добавете нарязания домат, киселото зеле и дафиновия лист.

Сипете около 100 мл топла вода, разбъркайте и включете мултикукъра на програма STEW за 1 час и затворете капака със Сегединския гулаш.

При готовност на гулаша по желание можете да сервирате със заквасена сметана.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар