Пилешки късчета със сметанов сос

27/03/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10105123547
"Топиш и ядеш, топиш и ядеш, топиш и ядеш, докато не го изядеш цялото "
Приготвяне10 мин.
Готвене22 мин.
Общо32 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 709
  • Преглеждания за месеца404
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г (от бутчета, обезкостено и без кожа)
  • сметана - 500 мл готварска, 35% масленост
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер - около 1 ч.л. смлян
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • сол - на вкус
  • зехтин - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте зехтина на умерен огън и в него запържете леко скилидката чесън, нарязана на тънки кръгчета.

2. Натъркайте пилешкото месо с черен пипер, нарежете на късчета и сложете да се запържи, и то докато побелее. Може да използвате и филе, но аз предпочитам месото от бутчета, защото е много по-крехко и сочно.

3. Сипете лимоновия сок и разбъркайте за минутка, след това налейте сметаната и гответе на слаб огън при периодично разбъркване 10-15 минути.

4. Готовите пилешки късчета в сметанов сос поръсете със сушен магданоз и поднесете, докато ястието е топло.

Лесно, бързо и вкусно! подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар