Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки късчета с гъби и къри сос

Пилешки късчета с гъби и къри сос

Пилешки късчета с гъби и къри сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
19/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не е важно колко малки са късчетата, важно е чинията да е пълна догоре с тях"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г гърди
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 с.л пържемо
  • къри - 1 к.л. с връх
  • сметана - 400 мл за готвене
  • краве масло - 1 бучка
  • сол
  • черен пипер
  • гъби - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно. Нарежете месото на хапки. В тенджера или тиган разтопете маслото. Щом се разтопи, добавете пилешкото месо и го запържете до златисто.

Сложете гъбите (нарязани на полумесеци) и изчакайте да се запържат. Добавете лука и чесъна. Изчакайте пет минути и сложете кърито с доматите, солта и черния пипер.

Запържете няколко минути и налейте сметаната. Разбъркайте и варете до готовност на месото. Изключете и сервирайте веднага.

Ако обичате люто, може да нарежете една люта чушка и запържете заедно с лука и чесъна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: