Желатинова торта

Желатинова торта

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
99
169
07/05/2013
"Нежна и невинна като първа любов!"
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 913
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • блатове - 1 бял, готов
  • сметана - 1 кофичка заквасена, голяма
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 1 пакетче, за сметаната
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • плодове - 1 кг микс от ягоди, малини или каквито решите
  • сироп - 2 бутилки ягодов, домашен
  • захар - при нужда (моят сироп е достатъчно сладък)
  • желатин - 4 - 5 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете готовия блат във форма с отлепящи се страни, като блатът трябва да е с големината на дъното на формата.

Загрейте прясното мляко със захарта и разтворете набъбналото отделно пакетче желатин в млякото, което не трябва да е врящо горещо). Оставете сместа да изстине и преди да започне да се желира я излейте върху блата. Оставете на студено, докато стегне.

Загрейте сиропа и разтворете останалите пакетчета желатин в него. Ако нямате домашен сироп, пробвайте с плодов сок от кутия. Почистените плодове, нарязани при нужда, разбъркайте със сиропа.

Оставете отново да изстине и преди да се желира го излейте върху вече стегналия тънък сметанов слой. Сложете тортата отново на студено, докато стегне окончателно.

Рейтинг

5 16
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Люси
Люси
29.07.2013 02:03
Рецептата не е точна аз знам че или се прави с прясно мляко и желатин, което замества сметаната. И за пудрата захар е така или слагаш обикновена захар или пудра захар.
3
0
МАРИЯ
МАРИЯ
09.05.2013 12:39
СМЕТАНАТА ВЕРОЯТНО СЕ СЛАГА С ПРЯСНОТО МЛЯКО И ЖЕЛАТИНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО НА РЕЦЕПТАТА. ПРОПУСНАТО Е
2
0
daniela dimitrova
daniela dimitrova
08.05.2013 18:31
какво количество е сиропа?
0
1