Гарнитура с карфиол

Хихо
Хихо
Новак
19/04/2013
"Каква ти гарнутира?! Това е най-вкусният и ароматен карфиол,който сме опитвали и си го хапнахме така "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 976
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 неголяма глава
  • сладко - 3 с.л. от кайсии
  • бяло вино - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л. ябълков + 1 с.л. балсамов
  • сол - на вкус
  • шарен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте на малки розички карфиола.

Разбъркайте в съд сладкото от кайсии, бялото вино, оцета, зехтина с подправките и малко вода.

Залейте карфиола, предварително сложен в тавичка и го оставете да се маринова 1-2 часа, като периодично го разбърквате.

След това изпечете карфиола направо, както е в тавата, или на грил, или скара, по желание.

Макар че може да се консумира и така, тази гарнитура от карфиол е идеална за пилешко, пуешко, патешко и дивеч.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар