Голяма шоколадова бисквита с пълнеж

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
27/03/2019
"Ако обещаете да слушате, ще ви дадем най-голямата шоколадова бисквита с пълнеж"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 540
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • Бисквита
  • краве масло - 120 г, стайна температура
  • кафява захар - 130 г светла
  • захар - 50 г кристал
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • яйца - 1 бр. L
  • брашно - 225 г
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • сол - 1/3 ч.л.
  • шоколадов чипс - 150 г капки, разделен
  • Пълнеж
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • пудра захар - 45 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 165 - 170 градуса;

Кръгла форма с гладки стени - диаметър 22 см, покрита с хартия за печене.

1. В купа се слага крема сиренето, яйцето, ванилията и се разбиват с миксер на ниска скорост, докато се обединят съставките и сместа стане напълно гладка. Оставя се настрана.

2. В купа с миксер се разбива мекото масло, двата вида захар и ванилията до крем и до побеляване на сместа.

Добавя се яйцето и отново се разбива, докато напълно се приеме.

Брашното със содата, солта и щипката бакпулвер се прибавят и отново се разбива на ниска степен, докато се обединят продуктите. Сместа е по-скоро суха, мека и тежка.

Накрая се прибавят и шоколадовите капки, разбърква се с шпатула.

Тестото се дели на две части, като едната е 1/3 от общото тесто, по-малка.

По-голямата част се разточва върху хартия за печене леко с точилката и се поставя във формата. Разпределя се, като с пръсти се образува и малък борд.

Изсипва се плънката, която не излиза извън борда, разпределя се.

Върху хартия за печене се разточва много внимателно и другото парче тесто, за да не се счупят шоколадовите капки, а е и съвсем възможно да се поразтегли с ръце и да се положи във формата, след това с малката точилка ролер в самата форма да се оформи, така направих за улеснение.

По края тестото се залепя внимателно с пръсти едно в друго. Отгоре се изсипва равномерно и останалата част от шоколадовите перли/капки, като леко се притискат.

Сладкишът се пече се на 170 градуса за около 40-45 мин или до суха клечка, забодена по края на тестото.

Голямата шоколадова бисквита се изважда от фурната и се охлажда най-малко за 30 мин в самата форма, след това се охлажда върху решетка.

Напълно охладена бисквитата се нарязва на тортени парчета. По избор може да се добави топка сладолед.

Източник: Cucina con Sara

За пълнежа съм ползвала крема сирене Филаделфия, но е съвсем възможно да се ползва друг вид крема сирене с добро качество.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар