Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса с вентилатор, 180 градуса без вентилатор.
Дълбока форма за кейк добре намаслена и леко покрита с брашно.
С миксер на слаба степен се разбива крема сиренето с брашното, яйцето до крем. Прибавя се захарта и ванилията. Разбърква се, оставя се настрана.
Тесто
В купа се смесва какаото, нарязаният шоколад, кафето и се залива с гореща вода. След като се разтвори шоколадът напълно, се разбърква до хомогенност. Охлажда се до стайна температура и се добавя сметаната.
Разбърква се до гладка смес.
В купа с миксер се разбива маслото, захарта и ванилията до пухкава смес. Добавят се яйцата едно по едно при непрекъснато разбиване на средна степен на миксера.
Пресява се брашното, бакпулверът и малкото сода бикарбонат и се добавят на порции, като се редува с шоколадовата смес. Завършва се с брашно.
В намаслената и покрита с брашно форма се излива половината от полученото тесто. Върху него се полага с лъжица плънката от сиренето Филаделфия, така че да е само в средата, около комина на формата, без да се опира до стените ѝ.
Внимателно с помощта на лъжица се разпределя останалото тесто върху плънката, като първо се запълва мястото около външните стени на съда, а след това и към останалата част.
Пече се на 175 градуса с вентилатор за около 50/60 мин.
Охлажда се във формата за 20-25 минути и се обръща върху решетка. Оставя се напълно да се охлади.
Ганаш
Загрява се сметаната с маслото без да завира, сваля се от котлона. Прибавя се шоколадът на парчета.
Оставя се докато се разтопи, а след това се разбърква, докато се получи гладка смес. Охлажда се напълно на стайна температура - ганашът трябва да се сгъсти.
Поставя се в пош с кръгъл накрайник и се пошира декоративно върху стените на тортата. Оставя се да се стегне за няколко часа (при липса на пош може шоколадът да се излее върху тортата).
Шоколадовата торта се нарязва на широки парчета.
Шоколадовата торта с пълнеж от сирене Филаделфия е страхотна!