Намачкана млечна баница с лапад

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
27/03/2019
"Намачкана ли е, да знаете, че е много вкусна, проверили сме го лично"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 864
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на къси лентички лапада. Няма нужда да го попарваме. Разстиламе корите. Поръсваме щипка-две нарязан лапад и нагъваме на хармоника. Подреждаме нагънатите кори с лападова плънка в предварително намазана с шарлан кръгла тава. С пръсти леко подреждаме подгъвите, така че да не е степано на места, и прокарваме малко въздух. Поливаме символично тънка струйка шарлан върху корите на всички посоки. Поръсваме изварата.

Забъркваме заливката от яйцата, киселото мляко – шупнало със содата, хималайската сол. Прибавяме чубрицата и черния пипер за аромат и разбъркваме всичко заедно. Със супена лъжица поливаме от заливката за баницата равномерно първо по краищата и после в кръг до средата. Навсякъде да има заливка - да няма сухи кори.

Слагаме да се пече на 180-200 градуса за около 25 минути, като завъртаме един-два пъти тавата по време на печенето, за да се изпече равномерно. Вече готова баницата с лапад я нарязваме на парчета и поднасяме още гореща с чаша освежаващ айрян!

Чудесна и лесна ароматна млечна баница с лапад!

Най-бърза за приготвяне и красяща семейната трапеза зелена баница!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар