Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Намачкана баница

Намачкана баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Намачкана баница
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • газирана вода - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • сирене - 400 г краве
  • яйца - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта препоръчвам да използвате по-дебели кори за баница, не от фините. Разбийте яйцата в купа, добавете половината олио, натрошеното сирене, газираната вода и прясното мляко.

Тава се намазва с олио и на дъното ѝ се поставя една кора, след това поставете друга, която да е срещуположна на предишната. Краищата им трябва да стърчат извън тавата, така че да може да завиете баницата с тях.

Намажете корите с останалото олио. От останалите кори вземете по една и я смачкайте с ръка, потопете я така смачкана в сместа, извадете я и я сложете в тавата, по същия начин се процедира и с останалите кори, като ги намачквате, потапяте в сместа и после редите в тавата върху основата от кори.

Загънете оставените стърчащи краища на корите, така че да се покрият с тях всичките намачкани. Ако ви е останала от сместа изсипете отгоре и печете на 180 градуса 45 мин.

Източник на рецептата: Ненад Великович

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
И аз харесвам тази баница ,мачкаш ,заливаш ,печеш и готово -супер е
27.02.2016 12:43
2
1
Покажи всички подкоментари
Renkata
Renkata
Душо, хвани не почерпи по едно парченце! :D
27.02.2016 12:21
1
1
Покажи всички подкоментари