Начин на приготвяне
За тази рецепта препоръчвам да използвате по-дебели кори за баница, не от фините. Разбийте яйцата в купа, добавете половината олио, натрошеното сирене, газираната вода и прясното мляко.
Тава се намазва с олио и на дъното ѝ се поставя една кора, след това поставете друга, която да е срещуположна на предишната. Краищата им трябва да стърчат извън тавата, така че да може да завиете баницата с тях.
Намажете корите с останалото олио. От останалите кори вземете по една и я смачкайте с ръка, потопете я така смачкана в сместа, извадете я и я сложете в тавата, по същия начин се процедира и с останалите кори, като ги намачквате, потапяте в сместа и после редите в тавата върху основата от кори.
Загънете оставените стърчащи краища на корите, така че да се покрият с тях всичките намачкани. Ако ви е останала от сместа изсипете отгоре и печете на 180 градуса 45 мин.
Източник на рецептата: Ненад Великович
Коментари