Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна Баница»Намачкана млечна баница с лапад

Намачкана млечна баница с лапад

Намачкана млечна баница с лапад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 10
27/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Намачкана ли е, да знаете, че е много вкусна, проверили сме го лично"

Необходими Продукти

  • лапад - 5 шепи нарязан
  • кори за баница - 1 пакет /400 г/ фини
  • извара - 4 - 5 шепи натрошена (или сирене)
  • шарлан - 3 с.л.
  • За зaливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. +
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на къси лентички лапада. Няма нужда да го попарваме. Разстиламе корите. Поръсваме щипка-две нарязан лапад и нагъваме на хармоника. Подреждаме нагънатите кори с лападова плънка в предварително намазана с шарлан кръгла тава. С пръсти леко подреждаме подгъвите, така че да не е степано на места, и прокарваме малко въздух. Поливаме символично тънка струйка шарлан върху корите на всички посоки. Поръсваме изварата.

Забъркваме заливката от яйцата, киселото мляко – шупнало със содата, хималайската сол. Прибавяме чубрицата и черния пипер за аромат и разбъркваме всичко заедно. Със супена лъжица поливаме от заливката за баницата равномерно първо по краищата и после в кръг до средата. Навсякъде да има заливка - да няма сухи кори.

Слагаме да се пече на 180-200 градуса за около 25 минути, като завъртаме един-два пъти тавата по време на печенето, за да се изпече равномерно. Вече готова баницата с лапад я нарязваме на парчета и поднасяме още гореща с чаша освежаващ айрян!

Чудесна и лесна ароматна млечна баница с лапад!

Най-бърза за приготвяне и красяща семейната трапеза зелена баница!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: