Зелена крем супа от лапад

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
743
3k
4k
823
2
27/03/2019
"При толкова много свеж лапад навсякъде е направо грехота ако не опитате тази ароматна зелена крем супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 612
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре измития лапад на лентички.

Обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и чесъна на средно ситно. Слагаме всички зеленчуци да се варят с лапада в заврялата вода със хималайска сол.

Като омекнат, подправяме със сушения ситно стрит джоджен, черния млян пипер и шарлана. Варим до готовност.

Оставяме леко да изстине, за да можем да работим с пасатора. Пасираме фино. По желание стопляме отново и поднасяме в дълбоки купи топла.

Може по желание лападената супа да се сервира поръсена със сирене или малко кисело мляко за млечен вкус, но тогава няма да е постна.

Лесна и бърза за приготвяне зелена кремсупа с много лапад за вечеря!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар