Начин на приготвяне
Нарязваме добре измития лапад на лентички.
Обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и чесъна на средно ситно. Слагаме всички зеленчуци да се варят с лапада в заврялата вода със хималайска сол.
Като омекнат, подправяме със сушения ситно стрит джоджен, черния млян пипер и шарлана. Варим до готовност.
Оставяме леко да изстине, за да можем да работим с пасатора. Пасираме фино. По желание стопляме отново и поднасяме в дълбоки купи топла.
Може по желание лападената супа да се сервира поръсена със сирене или малко кисело мляко за млечен вкус, но тогава няма да е постна.
Лесна и бърза за приготвяне зелена кремсупа с много лапад за вечеря!
Чудно Вкусно!