Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зелена крем супа от лапад

Зелена крем супа от лапад

Зелена крем супа от лапад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"При толкова много свеж лапад навсякъде е направо грехота ако не опитате тази ароматна зелена крем супа"

Необходими Продукти

  • лапад - около 20 листа
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • джоджен - 2 - 3 щипки сушен
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. равна
  • вода - около 1.6 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре измития лапад на лентички.

Обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и чесъна на средно ситно. Слагаме всички зеленчуци да се варят с лапада в заврялата вода със хималайска сол.

Като омекнат, подправяме със сушения ситно стрит джоджен, черния млян пипер и шарлана. Варим до готовност.

Оставяме леко да изстине, за да можем да работим с пасатора. Пасираме фино. По желание стопляме отново и поднасяме в дълбоки купи топла.

Може по желание лападената супа да се сервира поръсена със сирене или малко кисело мляко за млечен вкус, но тогава няма да е постна.

Лесна и бърза за приготвяне зелена кремсупа с много лапад за вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: